De Kunstbeweging

Nieuws

Pieter Roelf jeugdconcerten 2018

Pieter Roelf jeugdconcerten 2018 23-04-2018

Het Noord Nederlands Orkest nodigt u en uw leerlingen graag uit deel te nemen aan één van de Pieter Roelf Jeugdconcerten. Dit jaar heeft het NNO in de Wëreldbänd een projectpartner gevonden die naadloos past bij het beeldend luisteren van kinderen. De vijf spelers van de Wëreldbänd zijn opgeleid tot klassiek musicus, zodat ze vol overtuiging muzikaal kunnen aanhaken bij de musici van het NNO. Samen met de wereldband ontdekken de leerlingen dat een orkest een fantastische klankfabriek is. Natuurlijk gaan de leerlingen zelf ook veel meedoen: we zetten 10 violen in om leerlingen samen met het orkest te laten spelen. Zo wordt het spektakel een feest voor en van iedereen! Foto: © The Artist Cube Verder Lezen »
Supertrots op de Cultuurbegeleiders in spé!

Supertrots op de Cultuurbegeleiders in spé! 23-04-2018

Op woensdag 21 februari gaven 13 cursisten van de post-hbo opleiding Cultuurbegeleider een posterpresentatie over hun meesterproef. Het was een geslaagde middag met prachtige posters, presentaties en resultaten. Met deze presentatie naderen de cursisten het einde van deze anderhalf jaar durende opleiding. Wat een prachtige ontwikkeling hebben ze doorgemaakt en wat zijn ze gegroeid in hun rol als Cultuurbegeleider! Verder Lezen »
Prestatieboxgelden aangepast

Prestatieboxgelden aangepast 23-04-2018

De prestatieboxgelden voor het schooljaar 2018-2019 zijn bekend. Scholen krijgen een bedrag van € 11,87 per leerling voor cultuureducatie. (Dit was € 11,78 in schooljaar 2017-2018) Verder Lezen »