De Kunstbeweging

Nieuws

16 en 17 oktober inspiratiebijeenkomst voor iedereen die werkt met en voor het jonge kind

16 en 17 oktober inspiratiebijeenkomst voor iedereen die werkt met en voor het jonge kind 20-09-2018

Hoe weet je of je het goed doet in je dagelijkse kinderopvang, voorschool of onderwijspraktijk? En wat is dat eigenlijk, het goede doen?

Via herkenbare voorbeelden uit de praktijk word je uitgedaagd om na te denken over jouw bijdrage aan het boeiende en rijke ontwikkelproces van jonge kinderen. Over jouw blinde vlekken, je valkuilen en spagaten. Over welbevinden en betrokkenheid
van kinderen, maar ook van jezelf. Want soms organiseren we zo knap, dat we uit het oog verliezen wat ook alweer de bedoeling was: Kinderen helpen op een evenwichtige en stevige manier in de wereld te staan!

Verder Lezen »
Derde editie samenspeeldag  Symfonica in D 3 november

Derde editie samenspeeldag Symfonica in D 3 november 19-09-2018

Zaterdag 3 november wordt de derde editie van Symfonica in D gehouden, ditmaal in de Tamboer in Hoogeveen.
De Provinciale Jeugd Orkestendag is een dag waar iedereen die een instrument bespeelt aan mee kan doen. Alle soorten muziekinstrumenten kunnen deelnemen aan dit orkest. Dit jaar wordt er ook een projectkoor gevormd. Het doel is: Samen muziek maken! Verder Lezen »
Geslaagde Kunstontmoetingsdag VO 2018

Geslaagde Kunstontmoetingsdag VO 2018 19-09-2018

Ruim 700 jongeren uit Emmen in het VO volgen jaarlijks deze feestelijke kennismakingsdag met kunst en cultuur. De culturele partners Loods 13, Centrum Beeldende Kunst Emmen, de bibliotheek, het Atlas theater, het Filmhuis en de Grote Kerk bieden de jongeren een programma aan op locatie. Verder Lezen »