De Kunstbeweging

Nieuws

Win jij de amateurkunstprijs of jongerenprijs 2019?

Win jij de amateurkunstprijs of jongerenprijs 2019? 24-04-2019

Heb jij of je vereniging het afgelopen jaar een bijzonder project gerealiseerd en daarin een mooie samenwerking tot stand gebracht? Of heb je nieuwe doelgroepen bereikt? Vanaf nu kun je je aanmelden om in aanmerking te komen voor de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs 2019.
Het gewonnen bedrag investeer je weer in je vereniging, kunstproject, een deskundigheidsbevordering of training (denk aan PR, fondsenwerving of een masterclass). Een onafhankelijke jury beoordeelt jaarlijks de ingezonden projecten. De prijzen worden in juni uitgereikt. De winnende organisatie voor de Amateurkunstprijs ontvangt een cheque van €1000.
  Verder Lezen »
Inschrijven Kunstbende Drenthe kan tot 1 april

Inschrijven Kunstbende Drenthe kan tot 1 april 15-03-2019

Al 132 jongeren hebben zich aangemeld voor Kunstbende Drenthe in het Atlas Theater!
En dat worden er vast nog meer, want inschrijven kan nog tot 1 april.
Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd in de kunsten voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Iedere provincie organiseert een door de provincie roulerende voorronde. Dit jaar vind de Drentse voorronde weer plaats in het Atlas Theater. Een mooie kans voor Emmense jongeren om mee te doen. Verder Lezen »
Extra geld voor voor je vereniging met de Anjeractie!

Extra geld voor voor je vereniging met de Anjeractie! 12-03-2019

De jaarlijkse  Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat weer van start. Verenigingen moeten steeds creatiever te werk gaan om de financiën elk jaar rond te krijgen. Want alles kost geld: van de uitvoering van projecten tot de vaste kosten.
Al bijna 75 jaar is de Anjeractie een belangrijke manier voor verenigingen (en stichtingen) om vrij besteedbare inkomsten te verwerven.
Collecterende verenigingen die meedoen mogen de helft (50%) van de opbrengst zelf houden! Verder Lezen »