Cultuureducatie

Met kunst stimuleer je kinderen om anders te kijken en breng je beweging in de school.

De Kunstbeweging ondersteunt scholen bij hun cultuuronderwijs. Kinderen ontdekken, leren en groeien door zich creatief te ontplooien. Wij adviseren, delen kennis en bieden trainingen zodat scholen hun eigen cultuurbeleid kunnen ontwikkelen. Sámen realiseren we mooie kunst- en cultuur programma’s!

Het spelend ontwikkelen van creativiteit bij jonge kinderen is van groot belang en vormt de basis voor de rest van hun leven. De Kunstbeweging heeft hiervoor diverse trajecten ontwikkeld.

Wat wil je dat cultuuronderwijs bij jou op school doet voor de vorming van jullie kinderen? Als kennis en expertise centrum voor kunst en cultuur is De Kunstbeweging aanspreekpunt voor al je vragen over dit onderwerp.

Als drukbezet VO of MBO docent kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Wij staan daarom graag voor je klaar om samen kunst en cultuurprojecten te initiëren en te organiseren.

Op de Cultuurmarktplaats Emmen vind je zowel cultureel aanbieders en gastdocenten in alle kunstdisciplines, als kant en klare producten en projecten om in te zetten bij jouw cultuuronderwijs.

De Brede School heeft als doel ieder kind actief in contact te brengen met cultuur en sport in de eigen omgeving.

Wij helpen scholen in het basis- en voortgezet onderwijs met hun cultuurbeleid en hun -programma zodat kunst en cultuur toegankelijk is voor iedereen.