Deskundigheidsbevordering

Wil je theater maken, dansen, of met leerlingen een wandschildering creëren? Wil je met zelfvertrouwen zingen, een lied begeleiden op gitaar of werken met een muziek- of theatermethode?

Deskundigheidsbevordering is speerpunt van de CMK regeling. De Kunstbeweging biedt inspirerende teamtrainingen, voorbeeldlessen en coaching on the job aan. Maak een keuze uit ons aanbod of vraag een training op maat aan. 

Teamtrainingen

Wil je het cultuuronderwijs een impuls geven, een nieuwe methode gebruiken of werken aan eigen vaardigheden? Vraag dan een teamtraining aan.

Kosten teamtrainingen (incl. BTW)
1 training van 90 minuten va € 195,00
2 trainingen van 90 minuten va € 390,00

Teamtrainingen kunnen deel uit maken van een  professionaliseringstraject met voorbeeldlessen van een vakdocent en coaching on the job.

Muziek
We geven diverse teamtrainingen muziek. De opbouw is modulair; je start met de Basistraining Muziek, gevolgd door verdiepende trainingen. We leveren ook trainingen op maat, dus kom gerust met vragen en wensen.
Dans
Wij verzorgen teamtrainingen Dans voor alle doelgroepen. Kinderen beginnen vaak al te bewegen zodra ze muziek horen. Dit kun je stimuleren door dans te integreren in het onderwijs. Denk hierbij aan kleuterdans, maar ook aan streetdance of werelddans. Misschien heb je al een dansmethode of wil je advies over de mogelijkheden? Wij leren je ook hoe je met de dansbeschrijvingen uit de boekjes kunt werken.
Theater/drama
Voor theater/drama lessen in de klas zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lesmateriaal zoals Speel je Wijs, Drama-online of Kleurtoneel. Wil je een leerlijn theater implementeren in je school? Of denk je over het gebruik van theater als middel bij taalvaardigheid of bij sociaal-emotionele ontwikkeling? Wij adviseren je graag.
Beeldend
Hoe ontwikkel je de creativiteit? Hoe zet je een leerlijn beeldend uit ? Wat komt hier allemaal bij kijken en waar liggen mogelijkheden voor vernieuwing?
Wij helpen je je wens te formuleren en bieden diverse teamtrainingen aan.
Multimedia
Wat wil je kinderen op het gebied van multimedia meegeven? Wil je multimedia projecten inzetten als middel of als doel? Wij geven trainingen op maat, over mediawijsheid, animatie, vloggen, film, fotografie etc.
Trainingen op maat
Heb je een specifieke vraag of wens neem dan contact op. We staan voor je klaar en gaan met je in gesprek.
Procesgerichte didactiek
Er is ontwikkeling gaande waarbij leerkrachten inzoomen op het proces en minder kijken naar het eindproduct. De Kunstbeweging vindt dit een verrijking voor het cultuuronderwijs en daarom organiseren wij netwerkbijeenkomsten en teamtrainingen rond dit thema. Wil jij met ons te onderzoeken hoe ook jouw onderwijs met deze didactiek verrijkt kan worden? Denk bijv. aan een teamtraining Procesgerichte Didactiek of ondersteuning van een vakdocent bij het samenstellen van een leerlijn of de keuze voor een methode die werkt vanuit deze didactiek.
Vakoverstijgend werken
Wil je kunst en cultuur op een creatieve manier integreren met andere vakken rond een thema? Thematisch werken biedt veel mogelijkheden om aan te sluiten met beeldend, dans, drama, multimedia en muziek. Wij adviseren ook bij cross-overs zoals bijvoorbeeld kunst en taal, kunst en techniek, kunst en sociale vaardigheden, kunst en erfgoed en beeldende kunst en dans.

Individuele trainingen

Ben je leerkracht of pedagogisch medewerker en wil je jezelf bekwamen in het geven van cultuuronderwijs?

Wij bieden mogelijkheden om je praktische vaardigheden een ‘boost’ geven. Denk aan individuele bijscholingscursussen zoals Leerkrachtenkoor, Kampvuurgitaar, Drama in school en Dans in school.

Voor schooljaar 2020-2021 staan Ukulele spelen, Musical en Begrijpen met je handen op het programma. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor de exacte data!

Startpakket 'Let's do it together'

Een startpakket ‘Let’s do it together’ bestaat uit een voorbeeldles van een vakdocent en een tweede les met een lesbrief, waarbij ‘coaching on the job’ aanbevolen wordt. In totaal kun je voor elke bouw kiezen uit diverse thema’s met lessen drama, dans, muziek en beeldend.

Het pakket sluit aan bij de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie 54, 55 en 56. Het creatieve proces staat centraal zoals in de uitgangspunten voor kunstzinnige oriëntatie, geformuleerd door de SLO.

Dans
• Zonder coaching on the job
1 les van 45 minuten, kosten: € 35,00
• Met coaching on the job
2 lessen van 45 min. + 15 min. nabespreking, 
kosten: €60,00

Theater
• Zonder coaching on the job
1 les van 45 minuten, kosten: € 40,00
• Met coaching on the job
2 lessen van 45 min. + 15 min. nabespreking, kosten: €70,00

Muziek
• Zonder coaching on the job
1 les van 45 minuten, kosten: € 40,00
• Met coaching on the job
2 lessen van 45 min. + 15 min. nabespreking, kosten: €70,00

Beeldend
• Zonder coaching on the job
1 les van 60 min., kosten: € 50,00

Vakdocent in de klas

Wil je je vaardigheden vergroten of een nieuwe methode implementeren? Dan is een combinatie van voorbeeldlessen en coaching on the job een praktisch concept.

Het coachingstraject wordt afgestemd op jouw wensen. Daarom worden deze trajecten voorafgegaan door een inhoudelijke bespreking.

Nieuwe ontwikkelingen

De Kunstbeweging volgt landelijke ontwikkelingen op de voet. Wij houden de vinger aan de pols, vertalen de trends en delen die informatie met jullie. Nieuwe ontwikkelingen bieden ook nieuwe kansen; daarom ontwikkelt De Kunstbeweging samen met scholen en specialisten nieuwe lessen en trainingen voor leerkrachten en leerlingen.

Techniek en digitalisering ook in cultuuronderwijs
De ontwikkelingen binnen het cultuuronderwijs wijzen op een steeds sterkere verbinding tussen techniek en kunst en cultuur. Zo kan techniek en digitalisering verbonden worden aan beeldende vakken, theater, maar ook aan muziek. Klik hier voor de nieuwste projecten op dit gebied.

Een andere kijk op product en proces
Er is in het onderwijs een ontwikkeling gaande waarbij leerkrachten minder kijken naar het product en meer inzoomen op het proces. De Kunstbeweging vindt dit een verrijking voor het cultuuronderwijs en neemt scholen graag mee in deze ontwikkeling. Klik hier voor meer inspiratie.

Leergemeenschappen cultuureducatie
Stel je wilt het (cultuur)onderwijs innoveren samen met een kunstvakdocent / kunstenaar. In een leergemeenschap leer je van elkaars expertise. Deze samenwerking biedt hulp, inspiratie en (onder speciale voorwaarden) ook budget. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

Vakoverstijgend werken
Kunst en cultuur integreren met andere vakken rond een thema. Verbind bijvoorbeeld techniek op een creatieve en vernieuwende manier met kunst. Steekwoorden zijn kennis, innovatie, creativiteit. Belangstelling? Klik hier voor meer informatie.

Diverse Basisonderwijs projecten