Workshops en projecten

Wij denken mee van concept tot uitvoering!
De Kunstbeweging de organisatie van kunst- en cultuurprojecten, workshops en activiteiten. Wij werken hierbij samen met lokale kunstdocenten en cultuuraanbieders in de disciplines beeldende kunst, dans, theater en muziek. Kijk ook op  www.cultuurmarktplaatsemmen.nl.

Projecten en workshops
Kinderboekenweek
I.s.m. Bibliotheek Emmen organiseert De Kunstbeweging jaarlijks workshops voor honderden kinderen n.a.v. het thema van de Kinderboekenweek.
Iets te vieren?
Viert jouw school een jubileum? Of wil je een feestelijke opening of afsluiting op het plein met bijv. workshops waarin alle leerlingen o.l.v. gastdocenten een presentatie voorbereiden? Bijvoorbeeld voor een ‘Meester- en Juffendag’. Wij helpen je graag en stemmen alles af op jouw wensen!
Maatwerk
Samen met de school ontwikkelen wij projecten op maat. Werk je met bepaalde thema‘s en wil je deze verbinden aan de kunstvakken? Wij kunnen samen met jou een leerlijn, lessenserie, workshopdag of ander project vormgeven. Hierbij kunnen diverse disciplines ingezet worden zoals dans, drama, beeldend, multi media, muziek en erfgoed. Ook cross-overs zijn mogelijk; beeldende kunst en dans, muziek en taal, kunst en techniek, drama en sociale vaardigheden, dans en erfgoed etc.
Nieuwe projecten
Digitaal componeren
Een lessenserie voor groep 7 / 8 waarin kinderen zelf composities maken op computer of tablet.
Techniek en kunst
De professionals in ons netwerk denken graag met je mee over het verbinden van creativiteit met techniek. I.s.m. de Bibliotheek wordt de creatieve bouwplaats 'Stroom' ontwikkeld. Dit project opent allerlei nieuwe (o.a. digitale) mogelijkheden, ook voor scholen.
Workshopprojecten
Workshopdagen met lipdub, vloggen, animatie, fotografie, film etc. Of een eindfilm van groep 8; leerlingen schrijven zelf het script, maken de decors en kostuums, leren acteren, zingen en dansen. Afsluitend presenteren we de filmpremière voor de hele familie.
Diverse Basisonderwijs projecten