Begrijpen met je handen

Iedereen heeft een natuurlijke bron van creativiteit in zich. Vanuit die gedachte is vanuit De Kunstbeweging het traject Begrijpen met je handen gestart waarin de creativiteitsontwikkeling van het jonge kind centraal stond. . Omdat we zoveel enthousiaste reacties ontvangen hebben en veel deelnemers meer willen weten over hoe ze kinderen creatief kunnen stimuleren, hebben we samen met Atelier in een koffer een pilot ontwikkeld waar we hier dieper op in zijn gaan. 

Tijdens de 4 studiedagen en 2 praktijkdagen werden theorie en praktijk met elkaar verbonden. Cursisten pasten het geleerde direct toe op het kind op de eigen voorschool of het kinderdagverblijf. De pilot omvatte verrassende eye-openers, veel praktische ideeën en een aantal materialen om mee te nemen zodat ze direct aan de slag konden. Lees hieronder het hele programma.

Wat gaan we onderzoeken?

Atelier in een koffer bouwt voor de cursusdeelnemers tijdens de studiedagen iedere keer een mobiel atelier op met steeds verschillende workshopstations en materialen die voor kinderen tot de verbeelding spreken.

We onderzoeken samen:
• Hoe stimuleer je creativiteit bij (jonge) kinderen?
• Hoe maken wij volwassenen het mogelijk kinderen uit zichzelf te laten leren en creëren?
• Hoe dragen we ertoe bij dat ze zich geïnspireerd voelen?

Data
Studiedag 1: 18 & 19 januari 2022
Studiedag 2: 15 & 16 maart 2022
3 praktijkdagen: 24, 25 en 26 januari 2022
3 praktijkdagen: 21, 22 en 23 januari 2022
Overige basisonderwijs projecten