Voortgezet Onderwijs/MBO

Als drukbezet VO of MBO docent kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Wij staan daarom graag voor je klaar om samen kunst en cultuurprojecten te initiëren en te organiseren.

Voor de ontwikkeling en uitvoering zoeken we samenwerking met de culturele omgeving, zoals dans- of theaterscholen en lokale instellingen zoals bijvoorbeeld het CBK en het Atlas Theater. De middelbare scholen in Emmen kunnen bij De Kunstbeweging terecht voor een subsidie om projecten te ontwikkelen die passen binnen hun cultuurbeleid.

Wat kunnen we betekenen?

Naast projecten waar alle VO scholen aan mee kunnen doen zoals de Kunstontmoetingsdag en het Mattheus Passion Project, organiseer ik jaarlijks zo’n dertig maatwerkprojecten voor alle VO en MBO scholen waaronder workshops voor een klas, workshopdagen voor honderden leerlingen en ook langere trajecten die desgewenst afgesloten worden met een eindpresentatie in het Atlas Theater.

Ik informeer je ook graag over het aanvragen van subsidies bij het Fonds voor Cultuurparticipatie zoals bijvoorbeeld de huidige subsidieregeling voor het VMBO/VSO/PRO. Ik heb al diverse scholen succesvol geholpen met het schrijven en indienen van een aanvraag. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

BIBIAN WELBERGEN 
Adviseur voortgezet onderwijs & PR
06-40926393

PROJECTEN VOORTGEZET ONDERWIJS

Mattheus Passion
MBO Drenthe College
Kunstontmoetingsdag
Maatwerk en workshopdagen
Cultuurprofielschool Esdal College ontwikkelt project ‘Kunstenaar in de Klas'
Foto expositie tweedejaars Esdal College Klazienaveen
Cultuurweek Drenthe College 2020-MBO
Ter inspiratie enkele foto's van projecten