Voortgezet Onderwijs/MBO

Als drukbezet VO of MBO docent kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Wij staan voor je klaar om samen kunst en cultuurprojecten te initiëren en te organiseren.

Voor de ontwikkeling en uitvoering werken we samen met de culturele omgeving, zoals bijvoorbeeld dans- of theaterscholen en lokale instellingen zoals het CBK en het Atlas Theater. Middelbare scholen in Emmen kunnen bij De Kunstbeweging terecht voor praktische (en financiële) steun bij het ontwikkelen van projecten die passen binnen hun cultuurbeleid.

Wat kunnen we betekenen?

Naast projecten waar alle VO scholen aan mee kunnen doen zoals de Kunstontmoetingsdag en het Mattheus Passion Project organiseren we maatwerkprojecten voor het VO en MBO. Dat kan gaan om workshops voor een klas of leerjaar, cultuurdagen voor honderden leerlingen op externe locaties of langere trajecten met eventueel een afsluitende presentatie in het Atlas Theater.

Adviseur Bibian Welbergen: ‘Ik informeer je graag over subsidieregelingen van bijvoorbeeld het Fonds voor Cultuurparticipatie. Samenwerking met Pro-Emmen, Esdal College Klazienaveen, Carmel College en VSO Thriantaschool hebben al succesvolle aanvragen opgeleverd. Ik hoor graag wat ik voor je kan doen’.

BIBIAN WELBERGEN 
Adviseur voortgezet onderwijs & PR
06-40926393

ENKELE PROJECTEN VOORTGEZET ONDERWIJS

Mattheus Passion
MBO Drenthe College
Kunstontmoetingsdag
Maatwerk en workshopdagen
Cultuurprofielschool Esdal College ontwikkelt project ‘Kunstenaar in de Klas'
Foto expositie tweedejaars Esdal College Klazienaveen
Cultuurweek Drenthe College 2020-MBO
Ter inspiratie enkele foto's van projecten