Amateurkunst

Amateurkunst is wat mensen doen in hun vrije tijd op het gebied van kunst en cultuur. Muziek maken, schilderen, dansen, fotograferen, toneelspelen of zingen in een koor. Met meer dan 160 verenigingen, groepen en ontelbare individuele amateurkunstenaars heeft Emmen een actief verenigingsleven. Wij zetten ons in voor cultuurdeelname van zoveel mogelijk inwoners. Cultuur inspireert en verrijkt je leven.

Onze Cultuurkoppelaar zet zich in om nieuwe groepen te bereiken en (nieuwe) initiatieven onder de aandacht te brengen. We informeren je over scholing, subsidies, samenwerkingen en PR en we bieden je een podium via social media.

Jaarlijkse evenementen zijn de Maand van de Amateurkunst en Uitmarkt Emmen. Bij deze projecten presenteren amateurkunstenaars zich met optredens en exposities. Jaarlijks organiseren we de uitreiking van de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs door de wethouder van cultuur.

Kunnen we iets voor jou betekenen? Neem contact op!

Netwerkbijeenkomsten

Ieder jaar organiseren wij enkele netwerkbijeenkomsten voor de amateurkunst. Orkesten, harmonie- en fanfareverenigingen, koren en andere clubs kunnen elkaar ontmoeten en worden geïnformeerd over uiteenlopende onderwerpen. Hoe werf je vrijwilligers? Hoe kom je aan nieuwe leden? Zullen we een keer samenwerken en zo ja hoe?

Deze netwerkbijeenkomsten zijn er voor de deelnemers en we staan open voor input. Dus heb je een suggestie? Laat vooral weten waar je het graag eens over zou willen hebben!

GREETJE KUIPERS 
Adviseur Cultuurparticipatie & PR
06-38014437

PROJECTEN AMATEURKUNST

Workshop Online afbeeldingen maken
Uitmarkt Emmen
Talent Scout
Symfonica in D
Stroom
Netwerkbijeenkomsten
Maand van de amateurkunst
Lokaal Talent Festival
Kunstbende
Het Fundament
HaFaBra
Gluren bij de buren
De jongerenprijs
De amateurkunstprijs
Cultuurprijzen
Cultuurmarktplaats Emmen
Artistiek Klazienaveen