Talentontwikkeling

We ondersteunen talentvolle jonge inwoners in hun artistieke ontwikkeling. Dit is een investering in de toekomst van onze gemeenschap. Wij doen dat door middel van:

Ondersteuning deelnemers Kunstbende
Tijdens de Drentse voorronde van Kunstbende laten jongeren van 13 t/m 18 jaar hun artistieke talenten zien. Om jongeren te stimuleren mee te doen organiseren wij jaarlijks de scholentour en coachingsbijeenkomsten.

 • Jong talent scouten en begeleiden
Extra getalenteerde jongeren bieden wij graag ondersteuning op diverse manieren. Ken je een jong talent? We horen het graag van je.

Amateurkunstprijzen
De jaarlijkse uitreiking van de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs zijn bedoeld als extra stimulans en talentontwikkeling

Harfa
Voor de Harfa (Harmonie Fanfare) musici organiseren wij de theorie lessen en de Harfa examens.

Symfonica in D
De Drentse kunstinstellingen en verschillende zelfstandige muziekdocenten organiseren jaarlijkse project Symfonica in D. Een muzikale dag voor jonge musici en zangers waarin het plezier van samenspel en optreden hoofddoel is.

Stroom
Samen met de Bibliotheek ontwikkelen we in de bieb een open bouwplaats, genaamd Stroom. Dé plek waar jongeren zelfstandig aan de slag kunnen met digitale en multidisciplinaire kunstprojecten.