Talentontwikkeling

In Emmen vinden we het belangrijk om talentvolle inwoners te ondersteunen in hun ontwikkeling. Specifiek inzetten op de ontwikkeling van artistiek talent van jongeren is een investering in de toekomst van onze gemeenschap. Wij doen dat o.a. door middel van:

Ondersteuning deelnemers Kunstbende
Tijdens de Drentse voorronde van Kunstbende kunnen jongeren van 13 t/m 18 jaar hun artistieke talenten laten zien. Om Emmense jongeren te stimuleren mee te doen organiseert De Kunstbeweging jaarlijks een wervende scholentour en voorbereidende coachingbijeenkomsten.

 • Talent Scout
Voor extra getalenteerde jongeren die zich met veel inzet, passie en toewijding ontwikkelen en toe willen werken naar een vooropleiding of kunstvakopleiding hebben wij Talent Scout. Een extra steuntje in de rug voor popmuzikanten, klassieke musici, dansers, zangers, acteurs, beeldend kunstenaars etc.

Amateurkunstprijzen
De jaarlijkse uitreiking van de Amateurkunstprijs en de Jongerenprijs zijn bedoeld als extra stimulans en talentontwikkeling

Harfa
Voor de Harfa (Harmonie Fanfare) musici organiseren wij jaarlijks de theorie lessen en de Harfa examens.

Symfonica in D
De Drentse kunstinstellingen en verschillende zelfstandige muziekdocenten organiseren jaarlijkse project Symfonica in D. Een muzikale dag voor jonge musici en zangers waarin het plezier van samenspelen en optreden het hoofddoel zijn.

Stroom
Samen met de Bibliotheek ontwikkelen we een open bouwplaats, genaamd Stroom. Een plek voor jongeren die zelfstandig aan de slag willen met digitale en multidisciplinaire kunstprojecten.