Deze nieuwe naam staat symbool voor de veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Alle facetten komen aan de orde. Met taal, kunst en cultuur leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Emmen en haar inwoners.

Facet biedt plezierige ontmoetingsplekken voor iedereen uit de gemeente Emmen. Iedereen is welkom. Bij Facet gaan plezier en ontwikkeling hand-in-hand. Dit is de plek waar inwoners zichzelf kunnen ontwikkelen, uitdagen of laten inspireren. Voor eigen plezier, talentontwikkeling of om de noodzakelijke vaardigheden te leren die de maatschappij van hen vraagt. Facet geeft met een divers aanbod aan cursussen, bijeenkomsten, activiteiten, persoonlijke hulp, ontmoeting, materialen, advies, en nog veel meer, invulling aan ‘ontdekken, oriënteren en ontwikkelen en ontmoeten’ via taal, kunst en cultuur.

Feestelijke opening op zaterdag 9 april
Op zaterdag 9 april a.s. vindt op het Noorderplein in Emmen de feestelijke opening van Facet plaats, met om 14.00 uur de onthulling van ons nieuwe logo. Ook zijn er op deze dag feestelijke activiteiten in de vestiging in Klazienaveen. Het hele programma, ook van de andere vestigingen in de gemeente Emmen, staat op de website: https://www.bibliotheekemmen.nl/welkom-bij-facet.html