De Kunstbeweging

Nieuws

Training thuiszorgmedewerkers gestart

Training thuiszorgmedewerkers gestart 16-10-2018

De Kunstbeweging en thuiszorgorganisatie At Home First hebben de handen ineengeslagen. Om het Age Friendly programma voort te zetten is dit 1 van de ontwikkelingen. De Kunstbeweging heeft een training ontwikkeld voor thuiszorgmedewerkers die bij ouderen thuiskomen en de vraag ophalen wat ze met kunst en cultuur zouden willen doen. Verder Lezen »
Emmen wint als Age Friendly Cultural City de BNG bank Lang Leve Kunst prijs!

Emmen wint als Age Friendly Cultural City de BNG bank Lang Leve Kunst prijs! 09-10-2018

Maanddag is de tweede editie van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs uitgereikt aan Emmen. De gemeente heeft zich met partners K&C Drenthe, De Kunstbeweging, Treant Zorggroep, Athomefirst en Welzijn Sedna, het beste als Age Friendly Cultural City ontwikkeld. Het Fonds voor Cultuurparticipatie startte in 2016 het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’. Hiermee moedigt het Fonds gemeenten aan om het kunst- en cultuuraanbod van, voor en door ouderen te verruimen en verduurzamen. Verder Lezen »
21 oktober workshops voor popmuzikanten

21 oktober workshops voor popmuzikanten 02-10-2018

21 oktober worden er weer workshops georganiseerd voor popmuzikanten uit Emmen maar ook daarbuiten. Thema's die aan de orde komen deze middag zijn bandmanagement en basiskennis. Als sprekers zijn Marcel Duzink, Robin Muilwijk en Evert Hoven uitgenodigd.
De bijeenkomst wordt gehouden in de Toolbox, Hoofdstraat 18 Emmen (achterin het Rensenpark). Ken je muzikanten die ook belangstelling hebben dan zijn ze van harte welkom! Verder Lezen »