De Kunstbeweging

Nieuws

13 maart Cultuurmarkt voor het Primair Onderwijs

13 maart Cultuurmarkt voor het Primair Onderwijs 17-12-2018

Hou 13 maart 2019 vrij !
Op die dag opent ‘Keetmeester’ Wim van Bokhorst om 15.00 de Cultuurmarkt voor het Primair Onderwijs met een inspirerende lezing over creativiteit en de 'Kunst van tijd maken'.
Deze keer wordt de markt georganiseerd in het Atlas Theater in Emmen.
Leerkrachten, ICC-ers en schoolleiders maken kennis met mogelijkheden van cultureel aanbieders. Zij gaan met je in gesprek en beantwoorden vragen die je hebt.
Was je er vorig jaar niet bij? Mis het niet en meld je aan! Verder Lezen »
De Kunstbeweging zet in op cultuurparticipatie voor senioren: Training medewerkers At Home First

De Kunstbeweging zet in op cultuurparticipatie voor senioren: Training medewerkers At Home First 04-12-2018

Onlangs werd bekend dat Emmen een prijs heeft gewonnen als Age Friendly Cultural City Met die prijs bewijst Emmen dat ze zich op cultureel gebied sterk maakt voor de ouderen in de samenleving.
Al sinds 2017 organiseert De Kunstbeweging diverse activiteiten voor en door ouderen op gebied van cultuurparticipatie. Om ouderen nog beter te kunnen bereiken startten De Kunstbeweging en AtHomeFirst een samenwerking. De medewerkers van At Home First komen met ondersteuning achter de voordeur en vinden het belangrijk om cliënten, naast huishoudelijk hulp, een toegevoegde waarde te bieden bij maatschappelijke thema’s zoals bijvoorbeeld dreigende eenzaamheid. De Kunstbeweging ontwikkelde een training voor onze medewerkers waarin zij leren om cliënten in verbinding te brengen met kunst en cultuur. Dit vanuit de gedachte dat activiteiten op het gebied van kunst en cultuur mensen met elkaar in contact brengen. Naast dit sociale aspect kunnen expressieve activiteiten de ouderen gelukkiger maken en geven ze een zinvolle tijdsbesteding. Verder Lezen »
Begrijpen met je handen 2.0

Begrijpen met je handen 2.0 28-11-2018

Na de inspiratiebijeenkomst ‘Begrijpen met je handen’ in het bruggebouw van het Emmer gemeentehuis (11 oktober 2017), draait de vervolgtraining nu op volle toeren. Naast de vier trainingsdagen volgen cursisten 2 praktijkdagen met individuele coaching. Deelnemers reageren enthousiast. Dit komt mede doordat hetgeen wat aangeboden wordt meteen de volgende dag in de praktijk uitgevoerd kan worden.
  Verder Lezen »