Het Drentse tweejarig muziekproject #GoClassic is op zoek naar jongeren van 13 tot 25 jaar die een instrument spelen, hierin gevorderd zijn en mee willen doen aan uitdagende crossover producties. De Kick-off is op 19,20 en 21 augustus tijdens Festival Veenhuizen.

Tijdens het project #GoClassic worden onverwachte samenwerkingen met andere kunstdisciplines zoals dans, rap of theater gestimuleerd. Ook maken ze kennis met het netwerk van orkesten en ensembles in Drenthe waar ze wellicht bij kunnen aansluiten. Tijdens de Kick-Off worden workshops gegeven door professionele musici van het Noord Nederlands Orkest (link), spelen de deelnemers samen, ga je bezig met componeren en wordt een stuk van het ensemble Fuse (link) gespeeld tijdens de presentatie op 21 augustus. Fuse is o.a. bekend van het tv-programma Podium Witteman.

Op de website www.goclassic.nl vind je alle informatie over het project. Heb je vragen? Neem contact op via info@goclassic.nl

De organisatie van #GoClassic is in handen van de Drentse culturele instellingen De Kunstbeweging, Stichting Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten en het ICO Partner in Kunst & Cultuur.  Het Noord Nederlands Orkest, het Prins Claus conservatorium en Festival Veenhuizen zijn belangrijke partners bij het project.