Dit festival is een bijzonder buurtevenement, georganiseerd door een aantal enthousiaste buurtbewoners van de wijk Bargeres. In de wijk wonen veel creatievelingen die zich bezig houden met diverse vormen van kunst en cultuur. De vele vormen van talent en inspiratie leidde tot een groot cultureel straatfestival voor en door bewoners, van jong tot oud.

Het grote grasveld midden in de Ruinerbrink was het centrale punt van het festival waarop overdag en ’s avonds activiteiten georganiseerd waren: De hele dag door speelden er bands, geprogrameerd door The Bake Shop met een programmering die niet had misstaan op een officieel poppodium, met als afsluiter Jeangu Macrooy, die in september op het hoofdpodium van de Uitmarkt in Amsterdam optrad. Daarnaast stond er een gezellige kunstmarkt. Bewoners in de straat stelden 50 tuinen open voor publiek. Bezoekers konden daar deelnemen aan diverse activiteiten zoals schilderen, film kijken, koken, luisteren naar muziek,graffiti, gedichten voordragen etc. Ook voor de kinderen was er van alles te doen: dansen met kinderballet, didgeridoo spelen, een kunstwerk maken, een clown en Harm de Zandschepper.

De bewoners en bezoekers hebben er van genoten. Het is leuk om te ontdekken dat bewoners elkaar op een nieuwe manier gevonden hebben. Opmerkingen als ‘Ik wist niet dat mijn buurman in een band speelde” of ‘wat kan mijn buurvrouw goed schilderen” maakt dat buurtbewoners anders naar elkaar kijekn. Ook het samenvoegen van muzikanten n.a.v. het festival is mooi om te zien.

Samenwerking

De organisatie heeft besloten de volgende editie i.s.m. The Bake Shop te organiseren en onderzoekt samen met o.a. De Kunstbeweging en de wijkvereniging de mogelijkheden voor subsidiering en ondersteuning om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Ben je geïnspireerd om ook een evenement in je buurt te organiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan contact op met De Kunstbeweging.