In de Emmense wijk de Rietlanden beschikken de kinderen over een sportcomplex met een skatebaan, tafeltennistafel en een voetbalkooi. In de loop van de tijd zag het geheel er steeds onaantrekkelijker uit door o.a. vandalisme. De wijkvereniging besloot dat het tijd was daar iets aan te doen.

De Groningse organisatie Roeg en Roem werd ingeschakeld om subsidies van verschillende partijen bij elkaar te krijgen. In februari 2015 waren de voorbereidingen zover dat kon worden overgegaan tot actie.
De Kunstbeweging werd benaderd met de vraag om de Playground een oppepper te geven. Het project moest niet alleen zorgen voor kleur maar liefst ook voor grote betrokkenheid van de wijkbewoners in de hoop dat het vandalisme zou afnemen.

Om het draagvlak zo groot mogelijk te maken vroegen we alle scholen in de wijk om mee te doen. Het enthousiasme bleek overweldigend! Alle scholen deden mee! Dit resulteerde in een enorm kunstproject waarbij de hoogste groepen van de scholen eerst in een workshop ontwerpen maakten die ze vervolgens mochten uitwerken op de boarding van de Playground. Honderden leerlingen uit de Rietlanden maakten zo hun eigen outdoor kunstwerk. Ouders assisteerden of kwamen belangstellend een kijkje nemen. En st.Buurtsupport zorgde dat de skatebaan en de andere grote items picobello geverfd werden.

Op 10 juni 2015 werd de vernieuwde Playground feestelijk heropend met een prachtige happening waarbij de Brede school een sport & spelmiddag organiseerde en de wethouder de officiële opening verrichtte. Hij werd ondersteund door honderden leerlingen die met hun ‘Emmerdrumshow’ ervoor zorgden dat de hele wijk kon horen dat hun Playgroud klaar was. Wat een mooie samenwerking tussen de wijkvereniging Rioetlanden, Sedna, de Brede school, Roeg en Roem en De Kunstbeweging.