De Kunstbeweging

Nieuws

Amateurkunstprijs voor jongeren uitgereikt

Amateurkunstprijs voor jongeren uitgereikt 12-07-2019

Afgelopen dinsdag won Femke Torensma de Amateurkunstprijs jongeren 2019.
Jaarlijks stelt De Kunstbeweging twee prijzen beschikbaar voor amateurkunstenaars. De stichting ondersteunt hiermee de ontwikkeling van Amateurkunst en jaagt de ontwikkeling van bijzondere projecten aan.
Voorwaarde is dat er een bijzonder project is gerealiseerd of dat er een bijzonder projectplan ligt om verder te ontwikkelen. Femke Torensma realiseerde een theaterproductie tijdens haar tussenjaar bij Loods 13 in Emmen en meldde haar project aan voor de Jongerenprijs. Verder Lezen »
Alle leerlingen voor muziek theorie- en praktijkexamens geslaagd

Alle leerlingen voor muziek theorie- en praktijkexamens geslaagd 08-07-2019

Alle kandidaten voor de theorie- en praktijkexamens dit jaar zijn geslaagd. Wat een mooi resultaat!
Het is vaak een intensieve periode van voorbereiden met de docent voor het programma dat leerlingen gaan spelen en het leren van de theorie. Verder Lezen »
Ontmoetingsverhalen Emmerhout geopend!

Ontmoetingsverhalen Emmerhout geopend! 08-07-2019

Vrijdag 5 juni is, na Schoonebeek, het project 'Ontmoetingsverhalen Emmerhout' geopend.
'Ontmoetingsverhalen Emmerhout’ is een bijzondere manier om de wijk te ontdekken. 
Aan de hand van persoonlijke verhalen van inwoners van de wijk zijn twee wandelroutes gemaakt die voor iedereen togankelijk is .
De wandelingen kun je volgen met een routekaart en met een smartphone. Op de routebordjes onderweg staan QR codes die je kunt scannen. Vervolgens kom je uit op de website www.ontmoetingsverhalenemmen.nl en wordt het verhaal wat betrekkeing heeft op de plek waar je staat verteld. De verhalen kun je ook lezen in het boek. Verder Lezen »