De Kunstbeweging

Nieuws

Inschrijven Kunstbende Drenthe kan tot 1 april

Inschrijven Kunstbende Drenthe kan tot 1 april 15-03-2019

Al 132 jongeren hebben zich aangemeld voor Kunstbende Drenthe in het Atlas Theater!
En dat worden er vast nog meer, want inschrijven kan nog tot 1 april.
Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd in de kunsten voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Iedere provincie organiseert een door de provincie roulerende voorronde. Dit jaar vind de Drentse voorronde weer plaats in het Atlas Theater. Een mooie kans voor Emmense jongeren om mee te doen. Verder Lezen »
Extra geld voor voor je vereniging met de Anjeractie!

Extra geld voor voor je vereniging met de Anjeractie! 12-03-2019

De jaarlijkse  Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat weer van start. Verenigingen moeten steeds creatiever te werk gaan om de financiën elk jaar rond te krijgen. Want alles kost geld: van de uitvoering van projecten tot de vaste kosten.
Al bijna 75 jaar is de Anjeractie een belangrijke manier voor verenigingen (en stichtingen) om vrij besteedbare inkomsten te verwerven.
Collecterende verenigingen die meedoen mogen de helft (50%) van de opbrengst zelf houden! Verder Lezen »
De kracht van samen zingen: Workshopmiddag voor leerkrachten

De kracht van samen zingen: Workshopmiddag voor leerkrachten 11-03-2019

Lekker zingen met de hele klas, dat is toch zo fijn! Het is niet alleen leuk en goed voor de muzikaliteit en het  saamhorigheidsgevoel, maar helpt ook om beter naar elkaar te leren luisteren.
Om leerkrachten te ondersteunen organiseren wij jaarlijks diverse trainingen waaronder een cursus Leerkrachtenkoor. Verder Lezen »